På tur med Power til Kongensåsvatnet

 

     

      

20.03.22. Som tidligere nevnt har Bymarka-boka inspirert Power i Tømmerdalen til å oppsøke de 50 vannene som er nevnt i boka, som endel av behandlingsopplegget de har for mennesker med rusavhengighet og psykiske utfordringer. Fram til 20. mars hadde de gjennomført 11 turer og vært innom 30 vann. Jeg har vært med på ca. halvparten av turene. 

Søndag 20. mars passet det for meg å slå følge, på turen fra Klefstadhaugen på Byneset, inn til Kongensåsvatnet og Svartvatnet. Vi var en bra gjeng på ca. 20 personer som hygget oss i det fine vårværet, der sola skinte fra blå himmel. Det var greit å ha piggsko på føttene da det var isete innover i marka. Vi møtte på et par som hadde valgt skiene denne dagen, noe som neppe var det beste å ha på beina på det variable underlaget, da det også var bart flere steder.

   

Før vi gikk bort til enden av Kongensåsvatnet - eller Kongsåsvatnet som de sier på Byneset - valgte noen av oss å gå en liten tur bortom ei jakthytte som ligger øst for vannet. Tømmerhytta ligger oppi ei li, bygd inn i bakken. Jeg har sett mange hytter og gapahuk i marka, men ingenting som ligner på denne. Vi valgte å kalle den for Kirstenbu, etter Kirsten Bye som fortalte hvor den lå. I ettertid har vi funnet ut at jakthytta er eid av Grøset og Flakk jaktlag, og at den ble satt opp på slutten av 90-tallet.

 

   

Vi valgte å ta en nistepause oppe på en knaus på vestsiden av Kongensåsvatnet. For moro skyld hadde jeg med spaden min slik at jeg kunne lage en liten stol å sitte på. Den jeg hadde laget oppe på Herbernsheia hadde smeltet bort i varmen som hadde vært den siste tiden. Vi tente bål, og som på de tidligere turene hadde vi bålprat, der alle sammen skulle presentere seg selv og fortelle hva de tenkte på.

  

Mens vi satt på berget så vi ei dame som spaserte over vannet på ski. For oss virket det som en risikabel ting å gjøre i det varme været, en varme som allerede hadde vart en stund. Vi hadde jo selv sett at isen hadde smeltet flere steder langs vannet.

Planen var å fortsette turen til Svartvatnet, men pga. mye snø i skogen på vei dit var det flere av oss som valgte å bli igjen ved Kongensåsvatnet og nyte sola, mens de andre oppsøkte det som ble vann nr. 32 på lista. Turen tilbake til parkeringen på Klefstadhaugen gikk i samlet flokk, i det som hadde vært nok en hyggelig tur sammen med Power-gjengen.

 

   Jon Arne Madsø