Nattfotografering på Våttakammen

   

 

     

21.04.23 Natt til 21. april var jeg oppe på Våttakammen med håp om at det skulle være nordlys synlig. Det var det dessverre ikke. Det er heller ikke det beste stedet å stå når det er nordlys, da det er for mye vegetasjon der mot nord og det ligger for nære byen. 

Når det ikke var nordlys å se var det bare å snu kameraet og rette det mot byen i stedet. Lysene fra Trondheim sentrum glødet i gullfarge og var et vakkert motiv.

   

   


Mens jeg stod der kom det et ungt par opp på toppen som hadde tenkt å ligge der i hengekøye. Vi kom i prat, og de viste interesse for fotograferingen min. Jeg spurte om de kunne tenkt seg å være motiv ved å sette seg på den berømte benken, der man ser utover byen. Med hodelykta jeg hadde på hodet fikk jeg lyst opp dem og benken. Jeg fikk stilt fokuset skarpt mot der de satt, mens lysene fra byen ble mer uskarpe, noe som skapte en fin bokeh-effekt. 
Vi utvekslet ikke navn, men jeg tror de er nysgjerrig på hvordan bildene ble. Så om noen drar kjensel på dem (selv om de sitter med ryggen til), hadde det vært fint om de ble tipset om denne siden og bildet jeg tok av dem.

   

 

 

    Jon Arne Madsø