Siste tur med Power til Bymarkas 50 vann

 

 

19.06.2022 ble den siste turen til Bymarkas 50 vann, i regi av Power, gjennomført. Det startet i oktober året før, og pågikk gjennom vinteren og våren, og kom til veis ende i juni 2022. Det startet som en aktivitet rettet mot Powers brukere, men endret seg underveis til også å innbefatte andre som er glad i å gå i Bymarka, meg inkludert.

Ann-Mari Hansen Romul som er leder av Power, overrasket oss alle med kake (med flott motiv) og kaffe på parkeringsplassen på Henriksåsen. Av praktiske årsaker spiste vi kaka her før vi startet på turen opp mot Elgsethytta.

  

Med på turen var Erling Andresen, som ble rammet av hjerneslag samme dag som han hadde vært med oss opp til Svarttjønna på Byneset, 15. mai. Fra å være avhengig av rullator hadde han kjempet seg tilbake, og var nå i stand til å gå med oss opp til Elgsethytta. Imponerende! 

Første stopp på turen i det flotte sommerværet var ei lita tjønn ute på myra, rett nord for turveien opp til Elgsethytta, som flere omtaler som Fagersætertjønna. Den ligger fint til oppe på en haug med utsikt i flere retninger, bl.a. Gråkallen. Tjønna ble beundret og fine bilder ble tatt før vi gikk videre. Jeg hadde vært her fire dager tidligere, og da regnet det tett og det var tåke, noe som bidro til å skape en trolsk stemning. 

  

Disse bildene ved Fagersætertjønna ble tatt med 4 dagers mellomrom.

På Elgsethytta tok vi samling på noen benker. Erling Andresen fortalte her om hvordan han hadde opplevd tiden etter at han ble rammet av hjerneslag. At han hadde vært i god form i forkant av hendelsen og trent godt i tiden etterpå, var hovedårsaken til at han nå var i stand til å bli med oss på tur igjen.

Erling Andresen fortalte sin historie, noe som gjorde inntrykk på turkameratene.

Damene satte pris på det nye flotte toalettanlegget på Elgsethytta. Etterpå dro vi bort til Litlkvistingen der vi tente bål og inntok lunsj. 

Jeg hadde vært litt overmodig og sagt at jeg skulle bade i Litlkvistingen. Vannet var kaldt, da det ikke var lenge siden isen hadde gått her. Men jeg lot det stå til og vandret uti. Det ble ikke mange svømmetakene.

Etter lunsjen fortsatte vi opp på Kuhaugen for å hake av Kutjønna på lista. På turen tilbake til Elgsethytta gikk ca. halvparten av følget på 34 ned til Elsettjønna. Det fristet ikke med et bad her, ettersom vannet fra renseanlegget til toalettene på Elgsethytta havner i tjønna.

   

Kutjønna og Elsettjønna. Det siste bildet var tatt 4 dager tidligere.

På vei ned fra Henrikåsen, der flere hadde blitt innparkert denne dagen, ble det en stopp ved Stokkedammen, for de som ikke hadde vært der før. Stokkedammen er et lita tjønn som ligger rett ved Theisendammen. Mange passerer her uten å vite at den er der.

Gjennom de mange turene har vi blitt en bra gjeng som trives med å gå sammen. Om vi treffes igjen i Power-regi eller gjennom turgrupper som Turvenner Trondheim, vil tiden vise.

 

Jon Arne Madsø