Skijeger'n fullført

    

   

27.01.23 27. januar var det gått en måned siden jeg første gang prøvde truger, og samtidig ble med på Skijeger'n som Byåsen orientering arrangerer.

    

Litlbysætra ved Gamle Bynesvei ligger rett ved en post

   
Jeg ble umiddelbart hektet, både på å gå på truger og på å lete etter skijegerposter. Den første turen, den 27. desember, fant jeg og Leif Ove Sjøvoll 2 poster. Etter det ble alle fridagene mine brukt på Skijeger'n.

 

            

Utsikt mot Tømmerdalen Nordre, og meg på Bjørnaråsen med Byneslandet i bakgrunnen

  

28. desember tok jeg poster på begge sidene av Hallsetaunvegen, 31. desember var jeg en tur oppe i bratta ved Flakk for å finne en post der før det ble mørkt. 1. januar fant jeg 4 poster mellom Lian, Skjellbreia og Fjellsætra. Og slik fortsatte det utover januar. Det ble endel 6 timers turer, i til tider tungt terreng, opp til Bosbergheia, Storheia og Bjørnaråsen. Det føles trygt i bakkene med truger under skoene, men det går ikke nødvendigvis fort, og de synker litt nedi snøen.

 

Kvistingen og Gråkallen sett fra Storheia

     

Mange av skijegerpostene ligger på steder man ikke ville funnet på å besøke ellers. Slik som Stakkstolia oppi bratta på Bynessiden, skogen vest for Svartvatnet på Flakk, og krattskogen nedi dolpa i Holstvolldalen. Men når man først kom dit var det interessant å se hvordan naturen så ut på det stedet, og man følte at man ble litt bedre kjent med Bymarka. På mange av postene var det flott utsikt utover fjorden og innover i marka. Det ble tatt mange bilder på turene av de fine motivene jeg møtte på.

  

Trolltjern rett før sola gikk ned. Jeg passerte den på vei til bilen etter å ha funnet post 10.

      
26. januar, ble jeg ferdig med de siste tre postene på listen min, da jeg besøkte ei myr nord for Tikneppen, Herbernsheia og Holstvolldalen. Oppe på Herbernsheia laget jeg en snøstol, til minne om stolen som stod her tidligere, og for å markere at jeg snart var kommet til veis ende på letingen etter skijegerposter. De 40 postene ble funnet i løpet av 14 turer.

Miniatyrstolen som jeg laget rett ved posten på Herbensheia.

   
Skijeger'n er et flott tiltak for å få folk ut i marka vinterstid, på steder de ikke har vært før. Og er man litt redd for å kjøre på ski i bratte skrenter og mellom trær, er truger en trygg måte å komme seg rundt på. Begge anbefales. Skijegerpostene ligger ute til 23. april, så man har fortsatt mulighet til å ta alle 40 før våren kommer.

 

 

    Jon Arne Madsø