De flotte turstiene på Byneset

     

 

 

I en tid der mange markafolk er opptatt av hvor bra den nye pukkstein/grusstien opp til Storheia er blitt, ønsker jeg å slå et slag for turstiene på Bynessiden. Her er det ikke brukt mange millioner kroner, likefullt er de langt bedre å gå på og mye koseligere. 

         

Mange av stiene ser ut som perfekt trimmede gressplener og er i bedre forfatning enn plenen jeg selv prøver å holde orden på i hagen min. Sistnevnte er full av mose, ujevn, og burde vært klippet for lenge siden.

        

Jeg har vandret mye rundt på Bynessiden av marka: Opp til Bosbergdammen, i området mellom Ramnåsvatnet og Høgåsen, stien opp til Bosbergheia, og stien fra Sagdammen opp til Rognstjønna. Overalt møter jeg på de sjarmerende vakre stiene. Hvorfor er det ikke flere som benytter seg av dem? Jeg kan vel gi svaret selv: Man må komme seg over til den andre siden av marka. Man må gå på stier som ikke er skiltet, slik at flere sikkert er redd for å rote seg bort. Man er usikker på hvor man skal parkere. Og i disse jakttider er det kanskje like greit å holde seg unna for en stund til jegerne har tatt ut kvoten sin.

   


Hvordan de klarer å holde gresset kort og fri for andre vekster skjønner jeg ikke. Det er nesten så man kan tro at det går en gartner rundt og holder orden på stiene. I tilfelle vurderer jeg å leie vedkommende til litt hagearbeid på Vikåsen.

Anbefalingen er herved gitt.

 

     Jon Arne Madsø